top of page
3S9A9405.JPG

HET TEAM

Veerle Ackerstaff Break Free Films

VEERLE ACKERSTAFF

hen/hun

Eigenaar | Producent | Schrijver/Regisseur

Veerle (hen/hun) heeft 10 jaar met een berg stam aan de grens van Tibet gewoond. Dit werd de geboorteplaats van hun schrijf- en filmcarrière.
 

Nu, terug in Nederland, heeft Veerle een master’s degree in Creative Writing, een degree in Film Directing en is de oprichter en CEO van Break Free Films, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van films en series die urgent, divers en inspirerend zijn.


Veerle is toegewijd aan het bieden van kansen aan groepen die ondervertegenwoordigd zijn in de industrie.

CAATJE VAN LEEUWEN

zij/haar

Eigenaar | Producent | Schrijver/Regisseur

Schrijver/regisseur en producent Caatje van Leeuwen is mede-eigenaar van Break Free Films en zet zich, mede vanwege haar dyslexie, in voor mensen met zowel zichtbare als onzichtbare beperkingen.

 

Caatje heeft de afgelopen jaren meerdere filmprojecten gerealiseerd en is bij elk project een drijvende kracht gebleken. Haar films hebben talloze internationale prijzen gewonnen.

 

Daarnaast zet Caatje zich in voor de ontwikkeling en uitvoering van de impactprogramma’s rondom Break Free Academy producties.

Caatje van Leeuwen Break Free Films
Lex_team_Break Free Films.jpg

LEX OBBENS

hij/zijn

Projectmanager

Op zijn achtste leerde Lex iMovie gebruiken van zijn vader. Dat was het moment dat hij zich realiseerde dat hij echte films kon maken van de verhalen die hij schreef. Broertjes, vrienden en klasgenoten… iedereen die voor de camera durfde kreeg een rol.

Na zijn middelbare school volgde hij een vooropleiding waar hij de basis leerde van alle aspecten van filmmaken. In de jaren daarna produceerde en regisseerde hij een documentaire en een korte fictie film.

Naast zijn studie CMD maakte hij video’s voor verschillende opdrachtgevers, waar hij veel praktijkervaring opdeed.

In het productieteam van Dive Deep raakte Lex betrokken bij Break Free Films. Sindsdien vervult hij verschillende rollen in projectmanagement en productie.

ILHAM TAHIRI

zij/haar

Afstudeerstagiaire

Ilham studeert Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool en bevindt zich in het laatste jaar van haar studie. Ilham heeft veel interesse in de kracht van film, media en marketing. De uitdagingen en mogelijkheden die dit vakgebied brengt, inspireren haar om hiermee bezig te zijn. Ze voelt een diepe verbondenheid met de creatieve en strategische aspecten van deze disciplines en wordt gedreven door de wens om hier haar stempel op te drukken.

Na eerdere stages bij welzijnsorganisaties en theater, was het voor haar belangrijk om weer een stage te vinden die bijdraagt aan het maatschappelijk belang.

Tijdens haar afstudeerstage ligt haar focus op de impact van de film Dive Deep. Ilham is enthousiast om deze laatste fase van haar studie door te brengen bij Break Free Films.

Team Break Free Films_Ilham Tahiri.jpeg
Team Break Free Films_Flore Chevallier.jpg

FLORE CHEVALLIER

zij/haar

Stagiaire

Waar de fascinatie precies vandaan komt, weet Flore niet. Maar al van kleins af aan is zij geïnteresseerd in de aantrekkingskracht van film, en in de impact die een verhaal op het leven van een persoon kan maken. Om die reden is Flore nu bezig met de masterstudie Film and Television Cultures aan de Universiteit Utrecht. In deze studie kan zij met alle aspecten van haar passie kennismaken, en ziet zij welke mogelijkheden het vertellen van een verhaal via bewegend beeld te bieden heeft.

 

Na veel theoretische kennis te hebben opgedaan, is het nu tijd voor de praktijk. Flore vindt het interessant om te zien hoe de sociale impact van film die in haar studieboeken wordt besproken, bij Break Free Films nu werkelijkheid wordt.

 

Tijdens haar stage houdt Flore zich bezig met het Pioneers Programme, en met vraagstukken rondom de impact ervan.

bottom of page